Nota_Final Curs 19/20

CATALÀ (Castellano debajo)

La pandèmia i el confinament que hem viscut en aquest final de curs ha deixat a tota la comunitat educativa en una situació molt complexa i des de Junta Directiva de l’AFA Baixeras no volem acabar el curs sense compartir unes reflexions amb totes les famílies.

En primer lloc, volem agrair l’esforç de totes i tots, mestres, famílies, educadors, serveis docents i no docents de la comunitat educativa del Baixeras i, especialment, a cadascun dels nostres infants que han hagut de fer front a una situació sense precedents. Desitgem però poder, a poc a poc, retrobar-nos per recuperar l’escalfor i el caliu necessaris per afrontar els reptes que tenim al davant.

La situació és molt delicada i a la Junta Directiva del AFA hem hagut de reemplaçar alguns càrrecs, el que ens ha deixat una Junta molt reduïda per fer front als nous reptes que es plantegen i això ens obliga a fer una crida a la participació activa per ampliar els equips de treball. Si no afegim més mans per sumar, l’associació pot patir greus problemes de gestió i, fins i tot, haver d’arribar a la seva dissolució. 

Tenim molts reptes i cal el compromís de les famílies per sortir-nos-en de la millor manera.

1.- Al setembre es convocaran eleccions a la Junta Directiva i calen més persones per tirar endavant un projecte nou per millorar la gestió de les activitats que impulsa l’AFA com les Extraescolars, l’Acollida o les Colònies, entre altres. 

2.- El curs escolar vinent es presenta amb moltes incerteses i dubtes que encara no podem concretar:

 • Com serà la reobertura dels centres?
 • En quines condicions treballarà el professorat?
 • Com s’hi trobaran els nostres infants
 • Com serà el servei de menjador?
 • Es podran fer activitats físiques en hores lectives? I en les no lectives?
 • Disposarem dels patis?

Aquestes i moltes més…

3.- Totes i tots som coneixedors de la informació enviada per part de la Junta Directiva de l’escola amb relació a la 6ena hora i, com a Junta de l’AFA, creiem necessari explicar la nostra postura. Estem d’acord i confiem plenament en totes les decisions pedagògiques que el claustre de professores i professors adopten sobre el projecte escolar. Creiem també que és important donar respostes i alternatives adients per facilitar la conciliació familiar, així com garantir espais no lectius suficientment enriquidors alineats amb els objectius i valors que l’escola actual ofereix. Creiem en el contingut de la proposta i estem convençuts que per portar a terme aquest tipus de transformació cal un procés amb menys urgències per poder explicar bé el projecte i articular un espai de treball per oferir un ventall de solucions pels infants i les famílies, i així ho hem manifestat a la direcció de l’escola.

Caldrà doncs afrontar el nou curs 20-21 amb moltes ganes i amb el compromís de més persones que facin un pas endavant i vulguin formar part de la Junta Directiva de l’AFA. Com més participem, més representativitat tindrem i prendrem les decisions amb un consens més ample, el que serà de gran ajuda per l’escola i beneficiarà directament les nostres filles i fills.

Si voleu formar part de la junta de l’AFA o dels grups de treball (Comissions) podeu posar-vos en contacte amb nosaltres: ampabaixeras@gmail.com

Esperem que passeu totes i tots un bon estiu i que tornem amb molta energia.

Una forta abraçada

———————————————

(CASTELLANO)

La pandemia y el confinamiento que hemos vivido en este final de curso ha dejado a toda la comunidad educativa en una situación muy compleja y desde la Junta Directiva del AFA Baixeras no queremos acabar el curso si compartir una reflexiones con todas las familias.

En primer lugar, queremos agradecer el esfuerzo de todas y todos, maestras y maestros, familias, educadoras i educadores, servicios docentes y no docentes de la comunidad educativa del Baixeras y, especialmente, a cada una de nuestras niñas y niños que ha tenido que hacer frente a una situación sin precedentes. Deseamos, sin embargo, que poco a poco podamos reencontrarnos para recuperar el contacto y el buen entendimiento necesarios para afrontar los retos que tenemos por delante.

La situación es muy delicada y en la Junta Directiva del AFA hemos tenido que reemplazar algunos cargos, lo que nos ha dejado una junta muy reducida para enfrentar los nuevos retos que se plantean y eso nos obliga a hacer una llamada a la participación activa para ampliar los equipos de trabajo (Comissions). Si no se añaden más manos para sumar, la asociación puede sufrir graves problemas de gestión e, incluso, tener que llegar a su disolución.

Tenemos muchos retos y es necesario el compromiso de las familias para superarlos de la mejor manera

1.- En septiembre se convocarán elecciones a la Junta Directiva y son necesarias más personas para sacar adelante un proyecto renovado para mejorar la gestión de las actividades que impulsa el AFA, como las Extraescolares, la Acogida o las Colonias, entre otras 

2.- El próximo curso se presenta con muchas incertidumbres i dudas que todavía no podemos concretar:

 • ¿Cómo será la reapertura de los centros?
 • ¿En qué condiciones trabajará el profesorado?
 • ¿Cómo se encontrarán nuestras hijas e hijos?
 • ¿Cómo será el servicio de comedor?
 • ¿Se podrán realizar actividades físicas en horas lectivas? ¿Yen horas no lectivas?
 • ¿Dispondremos de los patios?

Estas y muchas más…

3.- Todas y todos somos conocedores de la información enviada por parte de la Junta Directiva de la Escuela Baixeras con relación a la 6ª hora y , como Junta del AFA, creemos necesario explicar nuestra postura. Estamos de acuerdo y confiamos plenamente en todas las decisiones pedagògicas que el claustro de profesores y profesoras adopte sobre el proyecto escolar. Creemos también que es importante dar respuestas y alternativas apropiadas para facilitar la conciliación familiar, así como garantizar espacios no lectivos suficientemente enriquecedores alineados con los objetivos y los valores que ofrece actualmente la escuela. Creemos en el contenido de la propuesta y estamos convencidos de que para poner en marcha este tipo de transformaciones es necesario un proceso con menos urgencias para poder explicar bien el proyecto y articular un espacio de trabajo para ofrecer un abanico de soluciones para el alumnado y las familias, y así se lo hemos manifestado a la dirección de la escuela.

Así pues, será necesario afrontar el nuevo curso 20-21 con muchas ganas y con el compromiso de más personas que den un paso adelante y decidan formar parte de la Junta Directiva del AFA. Cuantos más participemos, más representatividad tendremos y tomaremos las decisiones con un consenso más amplio, lo que será de gran ayuda para la escuela y beneficiará directamente a nuestras hijas e hijos.

Si queréis formar parte del AFA o de los grupos de trabajo (Comisiones) podéis poneros en contacto con nosotros:  ampabaixeras@gmail.com

Esperamos que paséis todas y todos un buen verano y que volvamos con mucha energía.

Un fuerte abrazo

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.