Crònica_L’Aigua i el Foc, a Santa Eulàlia2020

CATALÀ (Castellano más abajo)

El passat dissabte 8 de febrer va concloure la participació dels nostres gegants – l’Aigua i el Foc – a les activitats organitzades per la Coordinadora de Gegants de Barcelona amb motiu de les festes de Santa Eulàlia. Una participació que varem iniciar amb el trasllat dels gegants del Baixeras al Pati Màning per la Mostra de Gegants i Bestiari d’Escoles i que va tenir com a acte final la Cercavila pels carrers del centre de la ciutat.

Divendres 31 de gener, alumnes de 6é curs (el Pol, la Valentina, la Abril, la Niserin) reforçats pel Lucas (ex-alumne de l’escola i germà de l’Héctor de 6é) i el germà de Niserin, amb altres alumnes i algunes famílies; van portar l’Aigua i el Foc des de l’Escola fins al pati Màning.

Allà es van quedar tota la setmana per la Mostra, que es va inaugurar dissabte 1 de febrer.

Finalment, dissabte 8 de febrer a les 09 del matí, Pol, Valentina amb les seves famílies i el coordinador de la sortida es varen trobar a la porta de l’Escola per pujar fins al Pati Màning per recollir els nostres gegants per “La Plantada”, abans de la Cercavila. Pel camí, més alumnes es van afegir al grup i ja a la plaça dels Àngels, mentre la resta dels gegants sortien del pati Màning i les batucades escalfaven els instruments, a poc a poc va anar arribant més gent del Baixeras, com el Marcel, entre altres.

Amb tot, la novetat més sorprenent, per imprevista, va ser la presència del grup de batucada de l’Escola Diputació amb la Joana Puig entre el grup músics (si, si, la nostra cap d’estudis). Els uns i les altres ens van fer ballar i saltar al llarg de tot el recorregut amb els seus ritmes, parades, progressions i fins i tot algun moviment coreogràfic, que van fer gaudir tant a l’Aigua i el Foc, com al públic que omplia les voreres de Les Rambles i el carrer Ferran.

L’entrada a la plaça de Sant Jaume va ser el moment àlgid de la jornada. Allà, L’aigua i el Foc van fer un petit ball acompanyats de les percussions, metre presentaven els Gegants de l’Escola Baixeras per la megafonia.

Així, L’Aigua i el Foc van tornar a ser protagonistes de les festes de Santa Eulàlia i van permetre als alumnes i les famílies del Baixeras fer part d’una festa que omple de ritmes, música, color i alegria els carrers del centre de la nostra ciutat.

Per acabar, des de la Comissió de Festes/Gegants i la Junta de l’AFA volem agrair la participació tant dels i les alumnes, com de les famílies, perquè entre tots hem fet possible aquesta jornada festiva; i especialment a qui ha assumit la responsabilitat de carregar i fer ballar les figures: Pol, Valentina, Marcel, Lucas (exalumne), Niserin, Abril. I com no, a la Juana Puig i el grup de Batucada per la seva gran aportació.

Moltes gràcies, famílies, i fins l’any 2021 !!!

Video1

Video2

(CASTELLANO)

Crónica_El Agua y el Fuego, en Santa Eulàlia2020

El pasado sábado 8 de febrero concluyó la participación de nuestros gigantes – el Agua y el Fuego – en las actividades organizadas por la Coordinadora de Gegants de Barcelona con motivo de las fiestas de Santa Eulàlia. Una participación que iniciamos con el traslado de los gigantes del Baixeras al Pati Màning para la Mostra de Gegants i Bestiari d’Escoles y que tuvo como acto final la Cercavila por las calles del centro de la ciudad.

El viernes 31 de enero, alumnos de 6º curso (Pol, Valentina, Abril, Niserin) reforzados por Lucas (ex-alumno de la escuela y hermano de Héctor 6º) y el hermano de Niserin,con otros alumnos y algunas familias llevaron al Agua y el Fuego desde la escuela hasta el Pati Màning.

Allí se quedaron toda la semana para la Mostra, que se inauguró el sábado 1 de febrero.

Finalmente, el sábado 8 de febrero a las 09h. de la mañana, Pol, Valentina con sus familias y el coordinador de la salida se encontraron en la puerta de la escuela para subir hasta el Pati Màning para recoger nuestros gegants para “La Plantada”, antes de la Cercavila. Por el camino más alumnas se añadieron al grupo y, ya en la plaza dels Àngels, mientras el resto de gigantes salían de pati Màning i las batucadas calentaban los instrumentos, poco a poco fue llegando más gente del Baixeras, como Marcel, entre otros.

Con todo, la novedad más sorprendente, por imprevista, fue la presencia del grupo de batucada de la Escuela Diputación con Juana Puig entre las músicas (sí, sí, nuestra jefa de estudios). Unos y otras nos hicieron bailar y saltar a lo largo de todo el recorrido con sus ritmos, paradas, progresiones y hasta algún movimiento coreográfico que hicieron disfrutar tanto al Agua y al Fuego, como al público que llenaba las aceras de las Ramblas y la calle Ferran.

La entrada a la plaza de Sant Jaume fue el momento álgido de la jornada. Allí, el Agua y el Fuego hicieron un pequeño baile, acompañados por las percusiones, mientras presentaban los Gigantes de la Escuela Baixeras por la megafonía.

Así, el Agua y el Fuego volvieron a ser protagonistas de las fiestas de Santa Eulàlia y permitieron a alumnos y familias del Baixeras formar parte de una fiesta que llena de ritmos. música, color y alegría las calles del centro de nuestra ciudad.

Para terminar, desde la Comisión de Fiestas/Gigantes y la Junta del AFA queremos agradecer la participación tanto a los y las alumnas, como a las familias, porque entre todos hemos hecho posible esta jornada festiva; y especialmente a quienes han asumido la responsabilidad de cargar y hacer bailar las figuras: Pol, Valentina, Marcel, Lucas (exalumne), Niserin, Abril. Y como no, a Juana Puig y al grupo de Batucada por su gran aportación.

Muchas gracias, familias. 

Y hasta el año 2021!!!

Videos de la Cercavila

Video1

Video2

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.