ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2016­-17 info primària

JUDO​ ​ (75€ al trimestre) ​ ​SUBVENCIONABLE!!
Dilluns de 16.45h a 18.15h
Professor: Edgar Iglesias (Club Judo La Salle Horta)
Material: roba esportiva o kimono
Descripció: El Judo és un dels esports més adequats perquè el practiquin tant els nens com les nenes ja que no només es basa en el moviment físic sinó que també té en compte nombrosos valors que van més enllà de l’esport. La UNESCO va declarar el Judo com el millor esport inicial formatiu per nens i joves de 4 a 21 anys, ja que permet una “educació física integral”.

​ ​NOVETAT migdia ENGLISH­NOON (30€ al trimestre)
Dilluns migdia (30 minuts)
dll. de 12.45 a 13:15: 4t
dll. de 13:15 a 13:45: 5è, 6è
dll. de 14 a 14:30: 1r, 2n i 3r
Adreçat als alumnes d’entre 6 i 12 anys. Té com a objectius principals treballar les habilitats comunicatives i millorar les habilitats socials mitjançant activitats interactives i divertides.

NOVETAT PISCINA CEM COLOM ​(60€altrimestre) S​UBVENCIONABLE!!
Dilluns​ per a nens i nenes de ​nivell 2​, ​16.45h a 18h
Dimarts per a nens i nenes de nivell 3, ​ ​ ​16.45h a 18h
Material: banyador, casquet, xancletes, tovallola.
Descripció:​Complementar i ampliar els coneixements adquirits dins del projecte JA NEDO, a les instal·lacions del Club Esportiu Colom (Rambles 18).
La proximitat que el nostre barri té al mar ens ofereix una possibilitat única per gaudir dels esports aquàtics, a l’abast de tothom. Amb aquesta activitat, més enllà d’ensenyar a nedar els nens i nenes participants, volem:

● Reconèixer el medi aquàtic com un dels elements imprescindibles pel desenvolupament motriu a l’educació primària.
●  Oferir la possibilitat d’aprenentatge i experiència motriu de l’activitat aquàtica a l’alumnat
●  Proposar els esports acuàtics com una forma de lleure sana i a l’abast de totes les economies, especialment en els nostre entorn, on el mar és a tocar.
Organització de l’activitat: un monitor del Club vindrà a buscar als alumnes inscrits i es dirigirà fins a les instal·lacions. A les 18h, un cop acabada l’activitat les famílies hauran d’entrar als vestuaris a canviar als nens i nenes.

DANSA​ (60€ al trimestre) ​SUBVENCIONABLE!!
Dimecres de 16.45 a 17.45h
Professora: Magdalena Garzón Torrandell (creadora i pedagoga en dansa)
Material: roba còmode i mitjons
Descripció:​ Basat en l’aplicació d’un procés d’exploració i centrat en la pròpia experiència com a sistema d’aprenentatge, la dansa creativa implica el coneixement simultani dels elements creatius i conceptuals del moviment, potenciant, en totes les seves dimensions, els aspectes imaginatius, expressius i comunicatius del llenguatge corporal.
La dansa creativa uneix i ofereix un domini del moviment, de l’art del gest i l’expressió de la dansa, basant­se en l’estudi del vocabulari corporal, rítmic, coreogràfic, musical i dramàtic; així com de llurs interrelacions. L’aprenentatge de la dansa creativa afavoreix un procés de participació activa, que porta a l’individu a desenvolupar totes les seves capacitats, amb la finalitat d’adquirir el desenvolupament d’un llenguatge personal viu i creatiu. ES FARÀ UNA ​CLASSE DE PROVA​.

ESCACS​ (55€ al trimestre) ​SUBVENCIONABLE!!
Dimecres de 13.45h a 14.45h
Professor: Escola d’Escacs de Barcelona
Material: no es necessita res
Descripció: ​Entre els múltiples beneficis que es poden obtenir de la seva pràctica, destaquem que permet:
● Treballar la presa de decisions.
● Treballar la previsió de les conseqüències abans de fer els actes.
● Treballar la codificació i l’abstracció (anotació de jugades, lectura de partides i textos)
● Despertar la imaginació.
● Afavorir la capacitat de concentració.
● Reforçar les actituds de silenci, tranquil·litat, quietud.
● Reforçar les actituds personals de respecte davant el company/a i el material necessari pel joc (taulell, peces, mobiliari, rellotges…)
● Treballar la igualtat de sexes, cultures….” és un joc que es practica a diferents cultures, països, estrats socials, sexes, edats….”

FLAUTA DE BEC  CONTINUACIÓ​ ​ ​(45€ al trimestre)
Dijous de 13.45h a 14.45h
Professora: E. Lopez Gausà
Material: una flauta de bec
ATENCIÓ: activitat adreçada NOMÉS als nens i nenes QUE VAN COMENÇAR EL CURS L’ANY PASSAT.

Descripció:​ Treballem el ritme, el so, la cançó, les notes, la respiració, el cos, el tacte, la imaginació, la creació…tot a través de la flauta de bec.
És la continuació a la sensibilització musical​, per tal de millorar les destreses iniciades​, i podria ser el primer instrument musical que aprenguis a tocar. ​El curs 17­18 es tornarà a ofertar a nens i nenes de 1r i 2n de nivell inicial.

NOVETAT  HIP HOP (3r a 6è) (45€ al trimestre) ​ ​SUBVENCIONABLE!!
Dijous de 16:45 a 17:45h​ ​ ​Amb aquesta activitat esportiva volem arribar als més grans de l’escola, als alumnes de cicle mitjà i superior de primària.
El Hip­Hop forma part de la cultura urbana iniciada Estats Units als anys 70. Al llarg del temps ha esdevingut un estil de ball que té un gran arrelament social, especialment entre els joves, que han transformat les seves arrels i l’han convertit en una manifestació esportiva sense fronteres. Aquest ball, és caracteritza per ser molt rítmic i a on conflueixen les habilitats musicals i les habilitats físiques. A través d’aquesta activitat també es treballen diversos valors com l’acceptació d’un mateix i del grup, el companyerisme i la perseverança.

Objectius:

● Estimular les capacitats coordinatives.
● Fomentar la vessant lúdica de l’esport.
● Potenciar l’expressió corporal i el sentit del ritme.
● Conèixer els passos i moviments bàsics del Hip­Hop.
● Iniciar l’alumnat en el muntatge de coreografies.
● Fomentar el respecte entre els companys.

 Totes les extraescolars Baixeras estan obertes a tots els nens i nenes del barri.

QUÈ CAL FER PER INSCRIURE’S?

1­ PREINSCRIPCIÓ ​(14 al 16 de setembre)
Donat que la majoria de les activitats tenen ​places limitades​, us proposem que, per tal d’assegurar una plaça, apunteu al vostre fill/a a la ​LLISTA​ corresponent a l’activitat que heu triat. Aquesta llista la trobareu a la tauló d’entrada de l’escola, al parvulari i a primària. Un cop el nombre d’alumnes de la llista s’hagi completat, no es podrà acceptar més preinscripcions i els alumnes interessats quedaran en llista d’espera.

2­OMPLIR FULL D’INSCRIPCIÓ ​(16 al 21 setembre)
Complimentar el​ FULL D’INSCRIPCIÓ q​ ue trobareu a la taula del vestíbul.​ ​Cal omplir totes les dades que us demanen. És un full per alumne/a, i aquest pot fer més d’una activitat. Feu una X a totes les activitats que voleu que el vostre fill/a realitzi durant tot el curs 2016­17. Les butlletes s’hauran de lliurar a la​ BÚSTIA DE L’AFA ​que trobareu al vestíbul del Parvulari i de Primària.

3­SOL.ICITUD DE SUBVENCIÓ ​(16 al 30 de setembre)
Podeu demanar subvenció per les activitats esportives (Judo, dansa, hip hop, piscina i escacs) abans del 30 de setembre i presentar­les a l’OAC. Trobareu els F​ ORMULARIS​ i tota la informació a la taula del vestíbul.

4­PAGAMENT ​(16 setembre al 14 d’octubre)
Caldrà que feu el pagament de l’import del primer trimestre abans de divendres 14/10.

CONDICIONS:

● Cal ser soci de l’AFA per inscriure’s a una activitat o servei de l’AFA.
● Ingressos al compte corrent de l’AFA ​ES72 0081 0557 1300 0144 5145 i​ndicant N​OM DE LA NENA/NEN, ACTIVITAT I TRIMESTRE. ​També es podrà fer pagament en efectiu a un responsable de l’AFA, que es trobarà a Primària.
● Dates límit de cobrament: primer trimestre :14/10, segon trimestre: 10/02/2016, tercer trimestre:14/4/2016.
● BAIXES: Per donar­se de baixa cal avisar per escrit a e​xtraescolarsbaixeras@gmail.com almenys 15 dies abans de la següent quota. Si un nen o nena causa baixa durant el transcurs del trimestre, aquest es cobrarà íntegre. Penseu que la baixa pot causar perjudici a la resta d’inscrits, en aquests cassos es cobrarà la quota íntegra. Si el nombre de baixes impedís la viabilitat de l’activitat, es comunicarà les famílies inscrites per trobar solucions conjuntes o decidir l’anul·lació de l’activitat.
● Si el vostre fill/a pateix algun problema de salut o discapacitat o similar que calgui tenir en consideració pel seu bé i/ o del desenvolupament de l’activitat l’heu de comunicar als responsables de l’activitat. 
● La inscripció comporta l’acceptació d’aquestes condicions. S’han establert aquestes condicions per garantir el correcte desenvolupament de totes les activitats.
● Qualsevol incidència/dubte/suggeriment cal comunicar­ho a la comissió d’extraescolars via mail: ​extraescolarsbaixeras@gmail.com​ o bé a les membres de la comissió​ ​(Sònia Gómez, Alícia Verdú, Mercè Vergés, Sandra Caballero)​.
● Tota la info la trobaràs a ​http://afabaixeras.cat/

SUBVENCIONS:

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports ha posat en marxa aquest any, per primera vegada, un nou sistema de subvencions destinat a facilitar l’accés a l’oferta esportiva fora de l’horari escolar. En el nostre cas els ESCACS, JUDO, DANSA I HIP HOP. L’objectiu és cobrir entre un 30%, 60% i un 90% de la despesa assumida per la família, depenent de la seva renda familiar (3.907 €, 6.140 € i 9.959,66 €) i fins a un màxim de 220 euros per alumne i curs. El període de ​sol·licituds de subvenció finalitza el proper dia 30 de setembre. Podeu trobar tota la informació sobre les subvencions a la taula del vestíbul, al blog de l’AFA o a la web. https://w30.bcn.cat/APPS/portaltramits/portal/channel/default.html?&stpid=20140001167&styl e=ciudadano

Leave a Comment